Székelyhon.ro
2012. május 21., hétfő; Ma Konstantin napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Iwiw oldal Google +1 oldal

TRIANON

Üzenetek
Találatok: (8)    1-8
Sorrend: Növekvő | Csökkenő

(#8)   Aszi Válasz | 2010.07.23., péntek [13:08]

A cseh külügyminiszter igazságtalanságot emleget a Benes-dekrétumok kapcsán

http://www.dunatv.hu/otthon/igazsagtalan_benes_dekretumokrol_cseh_kulugyminisz.html

(#7)   Aszi Válasz | 2010.07.16., péntek [14:11]

Szlovákiával kapcsolatosan jut eszembe!:
1. Alázatosan kérnünk kellene Magyarország csatlakozását Nagy-Szlovákiához.
2. Szlovákia jelenlegi lakossága 5 millió, velünk együtt 15 millióan lennének, abból pedig minimum 10,5-11 millió magyar lenne.
3. Megvan a 2/3-os többség, egy frappáns alkotmánymódosítással Szlovák Köztársaságból Magyar Köztársaságot alapítunk.

(#6)   Endrics válasza Aszi (#5) üzenetére Válasz | 2010.06.24., csütörtök [21:15]

Egyet értek veled a jövő háborúi valóban a bölcsőkben fognak eldőlni!

De ha netán mégis úgy adódna hogy valamely ország úgy döntene, hogy visszaadná a tőlünk elorozott területet miért ne fogadnánk el?

Szlovákia kormánya pl. elvenné a szlovák állampolgárságot, azoktól aki megkapja a magyart.

Na már most ha ezt ők valóban megteszik akkor létrejön a magyar határ mellett, de még Szlovákiában egy olyan terület, ahol a lakosságnak a 80%-a magyar, 20%-a meg szlovák állampolgár. Ugye logikus lenne azt követően felvetni azt a kérdést, hogy melyik országhoz tartozzon az illető terület?

(#5)   Aszi Válasz | 2010.06.21., hétfő [17:48]

Nem Trianon a magyarság igazi problémája, hanem a népességfogyás!

Mert hiába verjük a mellünk, hogy márpedig Székelyföld (Erdély, Kárpátalja, Délvidék, Felvidék, Magyarország) a magyaroké mert ez nem teljesen így van!

Ma talán még igen de kérdem én még meddig hogy ha továbbra is ilyen ütemben fogy a magyarság? Újabb 90 év múlva vajon kik lesznek itt többen? Székelyföld azé lesz aki teleszüli, és ezen logika mentén a Kárpát-medence, vagyis Nagy-Magyarország is azé lesz!

Napjainkban pl. a törökök egyetlen ágyúlövés nélkül foglalják el Németországot. Demográfiailag kimutatták ugyanis, néhány évtized elteltével több lesz ott a török, mint a német lakos.

E népességfogyás pedig a területvesztésen túl előbb-utóbb még újabb terheket is ró ránk: mert ha nincs népesség, akkor nincs, aki termeljen, ha nincs aki termeljen, akkor nincs aki a nyugdíjasok egyre gyarapodó táborát eltartsa, vagyis nő az államháztartási hiány, egyre több óvoda, iskola zár be, települések néptelenednek el, nő a munkanélküliség, a bűnözés, a politikában a korrupció...

A legoptimistább hozzávetések szerint a Kárpát-medencei magyarság ma 15 millió korul mozog. De ha vmilyen módon a magyar kormány támogatná a gyerekvállalást akkor talán nem elképzelhetetlen állom az sem hogy ez a szám ahelyett hogy tovább csökkenne inkább tovább nőjön. És nagyobb népességnek már nagyobb haza kell, nagyobb tér.

Mert a város azé lesz, aki belakja, a tér azé lesz, aki betölti azt.”

(#4)   Endrics Válasz | 2010.06.14., hétfő [15:50]

Mellesleg a topic nyitó hozzászólásomban nem ok nélkül nem indokoltam meg a nézeteimet, titkon ugyanis azt reméltem, hogy sikerül felkavarnom az „álló vizet” de szomorúan tapasztaltam, hogy csak egyetlen egy válasz hozzászólás érkezett.

Erre most mit is mondhatnék? Örvendek, hogy otthon érzitek magatokat a Csonka Magyarország hatarain túl is.

(#3)   Endrics válasza Aszi (#2) üzenetére Válasz | 2010.06.14., hétfő [15:39]

Nem nem Aszi én egy szóval sem vontam kétségbe Trianon igazságtalanságát.

Épp csak nem értek egyet a „Mindent vissza!” jelszóval

Ha pl. a Nagy Magyarország térképe helyett a második bécsi döntés utáni Magyarország térképét használnánk akkor meg én is gondolkozás nélkül kitűzném az autómra.

Az se volt tökéletes ugyan, de Trianonhoz és Nagy-Magyarországhoz képest az arany középút; -hiába, volt, amit Hitler jobban csinált, mint a szövetségesek- de még okosabbnak nézne ki ha egyszerűen a magyarlakta területek körvonalát lengetnék hisz bizonyára nem tartunk igényt a románok és horvátok földjére, mivel mi a világ legbecsületesebb népe vagyunk. Ráadásul ezzel a térképpel még finomkodni is lehet, mondhatja a nyakkendősebbje, hogy nem határmódosítást, főleg nem háborút akar ő, csak észben tartani hogy a magyar nemzet és a magyar állam határai nem esnek egybe.

(#2)   Aszi válasza Endrics (#1) üzenetére Válasz | 2010.06.07., hétfő [16:36]

Ezek szerint tekintsük TRIANONRA úgy mintha soha meg sem történt volna?

(#1)   Endrics Válasz | 2010.06.05., szombat [21:18]

Pontosan 90 éve darabolták szét Magyarországot Trianonban. - E hírrel van tele a karpátmedencei magyar sajtó már napok óta.

E tragikus évforduló alkalmával egyre több autón feltűnnek a Nagy-Magyarország körvonalait ábrázoló matricák is és bár én nekem is fáj, hogy Trianon okán sokunknak csak a kisebbségi lét jutott mégis szkeptikusan hallgatom a „Vesszen Trianon” csatakiáltást.

Felmerül bennem ugyanis a kérdés: mi a francot akarunk mi magyarok pl. Horvátországtól?

A népszerű vaktérkép ugyanis tartalmazza a magyarlakta területeken kívül egész Horvátországot, Szlovákia és Románia nagyobb részét, és szerb területeket is.

De mit bánnom én; vonuljon be Attila bősz népe és foglalja el ezeket a területeket is csak aztán ne lepődjünk meg ha a “Justice For Hungary – Igazságot Magyarországnak” jelszó felcserélődik egy más ország nevével - mert kétlem hogy egy ilyesfajta határ revíziót a mai Magyarországgal szomszédos államok szó nélkül hagynának.

Találatok: (8)    1-8
Sorrend: Növekvő | Csökkenő

Álomesküvő Csíkszeredában

01:12 [2012.04.22.] Megtekintések száma15297

Leestek a partikamionról

18:34 [2012.05.11.] Megtekintések száma7669

Balesetezett az államtitkár

21:50 [2012.05.18.] Megtekintések száma6647

Nő lesz Hargita megye prefektusa

19:53 [2012.05.11.] Megtekintések száma6225

Számon kérik Borboly Csabát

16:35 [2012.05.02.] Megtekintések száma5370