|
|
|
| (#8) Aszi | Válasz | 2010.07.23., péntek [13:08] |
|
A cseh külügyminiszter igazságtalanságot emleget a Benes-dekrétumok kapcsán http://www.dunatv.hu/otthon/igazsagtalan_benes_dekretumokrol_cseh_kulugyminisz.html |
|
| (#7) Aszi | Válasz | 2010.07.16., péntek [14:11] |
|
Szlovákiával kapcsolatosan jut eszembe!: |
|
| (#6) Endrics válasza Aszi (#5) üzenetére | Válasz | 2010.06.24., csütörtök [21:15] |
|
Egyet értek veled a jövő háborúi valóban a bölcsőkben fognak eldőlni!
De ha netán mégis úgy adódna hogy valamely ország úgy döntene, hogy visszaadná a tőlünk elorozott területet miért ne fogadnánk el?
Szlovákia kormánya pl. elvenné a szlovák állampolgárságot, azoktól aki megkapja a magyart.
Na már most ha ezt ők valóban megteszik akkor létrejön a magyar határ mellett, de még Szlovákiában egy olyan terület, ahol a lakosságnak a 80%-a magyar, 20%-a meg szlovák állampolgár. Ugye logikus lenne azt követően felvetni azt a kérdést, hogy melyik országhoz tartozzon az illető terület? |
|
| (#5) Aszi | Válasz | 2010.06.21., hétfő [17:48] |
|
Nem Trianon a magyarság igazi problémája, hanem a népességfogyás! Mert hiába verjük a mellünk, hogy márpedig Székelyföld (Erdély, Kárpátalja, Délvidék, Felvidék, Magyarország) a magyaroké mert ez nem teljesen így van! Ma talán még igen de kérdem én még meddig hogy ha továbbra is ilyen ütemben fogy a magyarság? Újabb 90 év múlva vajon kik lesznek itt többen? Székelyföld azé lesz aki teleszüli, és ezen logika mentén a Kárpát-medence, vagyis Nagy-Magyarország is azé lesz!
Napjainkban pl. a törökök egyetlen ágyúlövés nélkül foglalják el Németországot. Demográfiailag kimutatták ugyanis, néhány évtized elteltével több lesz ott a török, mint a német lakos.
E népességfogyás pedig a területvesztésen túl előbb-utóbb még újabb terheket is ró ránk: mert ha nincs népesség, akkor nincs, aki termeljen, ha nincs aki termeljen, akkor nincs aki a nyugdíjasok egyre gyarapodó táborát eltartsa, vagyis nő az államháztartási hiány, egyre több óvoda, iskola zár be, települések néptelenednek el, nő a munkanélküliség, a bűnözés, a politikában a korrupció...
A legoptimistább hozzávetések szerint a Kárpát-medencei magyarság ma 15 millió korul mozog. De ha vmilyen módon a magyar kormány támogatná a gyerekvállalást akkor talán nem elképzelhetetlen állom az sem hogy ez a szám ahelyett hogy tovább csökkenne inkább tovább nőjön. És nagyobb népességnek már nagyobb haza kell, nagyobb tér.
”Mert a város azé lesz, aki belakja, a tér azé lesz, aki betölti azt.” |
|
| (#4) Endrics | Válasz | 2010.06.14., hétfő [15:50] |
|
Mellesleg a topic nyitó hozzászólásomban nem ok nélkül nem indokoltam meg a nézeteimet, titkon ugyanis azt reméltem, hogy sikerül felkavarnom az „álló vizet” de szomorúan tapasztaltam, hogy csak egyetlen egy válasz hozzászólás érkezett.
Erre most mit is mondhatnék? Örvendek, hogy otthon érzitek magatokat a Csonka Magyarország hatarain túl is.
|
|
| (#3) Endrics válasza Aszi (#2) üzenetére | Válasz | 2010.06.14., hétfő [15:39] |
|
Nem nem Aszi én egy szóval sem vontam kétségbe Trianon igazságtalanságát. Épp csak nem értek egyet a „Mindent vissza!” jelszóval
Ha pl. a Nagy Magyarország térképe helyett a második bécsi döntés utáni Magyarország térképét használnánk akkor meg én is gondolkozás nélkül kitűzném az autómra.
Az se volt tökéletes ugyan, de Trianonhoz és Nagy-Magyarországhoz képest az arany középút; -hiába, volt, amit Hitler jobban csinált, mint a szövetségesek- de még okosabbnak nézne ki ha egyszerűen a magyarlakta területek körvonalát lengetnék hisz bizonyára nem tartunk igényt a románok és horvátok földjére, mivel mi a világ legbecsületesebb népe vagyunk. Ráadásul ezzel a térképpel még finomkodni is lehet, mondhatja a nyakkendősebbje, hogy nem határmódosítást, főleg nem háborút akar ő, csak észben tartani hogy a magyar nemzet és a magyar állam határai nem esnek egybe. |
|
| (#2) Aszi válasza Endrics (#1) üzenetére | Válasz | 2010.06.07., hétfő [16:36] |
|
Ezek szerint tekintsük TRIANONRA úgy mintha soha meg sem történt volna? |
|
| (#1) Endrics | Válasz | 2010.06.05., szombat [21:18] |
|
Pontosan 90 éve darabolták szét Magyarországot Trianonban. - E hírrel van tele a karpátmedencei magyar sajtó már napok óta. E tragikus évforduló alkalmával egyre több autón feltűnnek a Nagy-Magyarország körvonalait ábrázoló matricák is és bár én nekem is fáj, hogy Trianon okán sokunknak csak a kisebbségi lét jutott mégis szkeptikusan hallgatom a „Vesszen Trianon” csatakiáltást.
Felmerül bennem ugyanis a kérdés: mi a francot akarunk mi magyarok pl. Horvátországtól?
A népszerű vaktérkép ugyanis tartalmazza a magyarlakta területeken kívül egész Horvátországot, Szlovákia és Románia nagyobb részét, és szerb területeket is.
De mit bánnom én; vonuljon be Attila bősz népe és foglalja el ezeket a területeket is csak aztán ne lepődjünk meg ha a “Justice For Hungary – Igazságot Magyarországnak” jelszó felcserélődik egy más ország nevével - mert kétlem hogy egy ilyesfajta határ revíziót a mai Magyarországgal szomszédos államok szó nélkül hagynának.
|
|
|
/
| Hétfő éjszaka ![]() | Kedd![]() | Kedd éjszaka ![]() |
| Min: 10 °C | Max: 24 °C | Min: 13 °C |
| Min: 11 °C | Max: 24 °C | Min: 11 °C |
| Min: 12 °C | Max: 26 °C | Min: 15 °C |
| Min: 9 °C | Max: 22 °C | Min: 9 °C |