Székelyhon.ro
2012. május 21., hétfő; Ma Konstantin napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Iwiw oldal Google +1 oldal

A nagy székely korcsoma

Szőlő, bor, drágakő, asszony. Végül is ketten maradnak, Isten és a bor. Korcsomáros: Zsiga bá.
Üzenetek
Találatok: (44)    1-20 21-40 41-44
Sorrend: Növekvő | Csökkenő

(#45)   palcika Válasz | 2010.08.15., vasárnap [21:37]

No, nagyon nagy csend van a székely korcsomába, vagy az árviz vitte el, vagy felgyult az istennyilától, vagy egyszerüen leégett a nagy höségtöl!!!! Az emberfia csak kapkodja  a fejit , hogy itt árviz, ott kánikula, azt se lehet tudni ,hogy takarjunk, tengermartra menjünk-e, vagy éppen a jószágot mentsük az árvizböl! Lassan itt csikban es lehet egy csónak-boltot nyitani, "dzsetszki"-"salupa" eladó leértékelt áron ,csak foltozni kell mottóval, ha már nem megy a korcsoma, Zsiga bá lehetne a hajóskapityány.

(#44)   ZsigaBa Válasz | 2010.06.25., péntek [12:39]

Eh, csak a titulust osztogatják, pedig pénzé' es nyujtám vala a markom, de senkinek nem akargódzott adni...Vigyor A zaszony es rögtön hezzámvágott egy lábost a multkor mikor pipadohányra pénzt kuncoráltam...

Elég a hezza, hogy nem szeretem ezt az eszetlen höbörgét, véres szájtépést ami itt elfolyik... Nem vagyok sem RMDSZ párti, sem MPP "bérenc", de a "zakaszunk fel minden politikust" höbörgéstől is feláll a hátamon a ször... Leninék is így kezdték...,

A gondolkozás nehéz szorakozás ugyan, de még es érdemes vele kisérletezni... aszongyák, hogy még a zsidók is irigyelték a székely második eszét, azt es mondják, hogy agyafurt népség vónánk, dehát nó, eztet nemigazán tapasztalom... csak ezt a "mongyonle", "dögöjönmeg" hezzaállás, meg ezt a  - bocsánat - sztereotipp, klisékbe való gondolkozást. Hun a székely humor, derű, bölcsesség, csalafintaság?

Ezé' meg az eső miatt vagyok szomorú, meg azé es mett elfogyott a pipadohány, s a zaszony nem ad rá pénzt, azok akik lefizetetbérenceznek sem adnak, Magig itt meg hitelbe isznak, s abból sincs semennyi bevétel. A jóhír az, hogy van még köményespálinka...Vigyor

Nó, akkó' az isten Áldja meg Magikot! Énekelve jobbra el. Dogomvan!

(#43)   palcika Válasz | 2010.06.24., csütörtök [09:43]

Láttam, hogy Zsiga-bának új titulust adtak az egyik kommentje kapcsán -Nevetés - "fizetett bérenc"! Na de mit csináljon a szegény ember , ha nem megy egy vállalkozás, más után kell nézni! Kacsintás Tényleg röhej , hogy egyesek minden kommentet megforgatnak, sillabizálnak, aztán a végén irnak egyet, s gondolják, hogy hú be okosak !

(#42)   ZsigaBa Válasz | 2010.06.24., csütörtök [09:05]

A változatosság kedvijé esmen esik.

Az esső.Sírós

Elolvastam egy-két cikket de má' kommentelni sincs kedvem... Hogy mennyi marha, irigy embert hordoz a föld a hátán... Pl szeméttározó, csíkszentgyörgyi csatorna, stb. De, hogy még azt es firtassák, hogy ki finansziroza Antal Istike Finnországi tanulmányútját... nemhogy örülnének azé', hogy... hosszú...

Kiábrándító...inkább igyunk, az legalább megláccik rajtunk Rosszall

A köményes páinka ma ingyé' van. A zaszony vigyítette. (csak előbb kéne es istenes ember aki megkostólja...Kacsintás)

Na, Isten Magikkal!

(#41)   WADASZ97 válasza ZsigaBa (#40) üzenetére Válasz | 2010.06.23., szerda [08:25]

UDVARHEJT ES ESIK SAVANYU AZ IDOJARAS MINT AZ ELETSZINVONALSírós

(#40)   ZsigaBa Válasz | 2010.06.22., kedd [08:35]

Csíkba esik a zeső...Határozatlan

(#39)   ZsigaBa Válasz | 2010.06.16., szerda [12:33]

Jó napot!

Szovátára nem menődik, alig van üdő arra es, hogy békukkintsak ide a korcsomába.

A kaszálás megvót, s bé es hordtuk szerencsésen. Még van egy szekérre való, azonba' kiserülünk érte.

Magik csak igyanak kedvükre, s huzigálják a pálcikákat a kockásfüzetbe!Kacsintás

(#38)   Xilard Válasz | 2010.06.12., szombat [19:35]

Gyertek Szovátára fürdőzni, sörözni egyet! Ebben a melegben jobb mint a számítógép előtt ülni és a fórumot olvasgatni Nyelvöltés

(#37)   WADASZ97 Válasz | 2010.06.11., péntek [18:06]

EJSZE EGY HAZSZAMAL ODEBBALLOK  ME ITT MA ASSINCS AKIVE SZOBA AJON  AZ EMBE EGY CSIPOR BOR MELLETT MINDENKINEK BEGYUTT A KAMPANY Rosszall A KORCSOMA ES CSAK HEBE HOBA VAN NYITVA NINCS KIFUGESZTVE A NYITASREND ZSIGA BA ES CSAK NYUJTSA A NYAKAT A MEZON!

(#36)   WADASZ97 Válasz | 2010.06.10., csütörtök [16:35]

Hallo ZSIGA BA EGY JO HIDEG SOR JOL ESNE EBBE A NAGY KANIKULABA!! NEM MEGY A HUTTOJE VAGY MI A SZOSZ? PULT ALATT VAN E SZIVARA ?VIGYAZNI EROSS NAGY A VADASZAT ITT UDVARHEJ KORNYEKIN!!! AKKORA FOGAST VOT ITT VALAMEK FALUBA HOGY A MAJAM ROGVEST CIROZIST KAPOTT ES MEG A KETRECFEJUEK NAGY KIDULLESZTETT MEJJEL KITETTEK AZ UJSAGBA ES!!! HA HOVA JUTOTT EZ A VILAG?!?!SírósPénz beszél

(#35)   palcika Válasz | 2010.06.09., szerda [21:29]

Meggyütt a jó üdö, vaj mi, mer igen kevéskén járnak a korcsomába! Most köll vágni a rendeket, s bészállitani! Azért a mü idönkbe, este felé csak vala egy kis idö a korcsomába megbeszélni a falu dógait, leosztani a bajokat, aztáng haza felé jókat kurjogtatni! Vagy a válság béütött ide es?

(#34)   WADASZ97 válasza ZsigaBa (#28) üzenetére Válasz | 2010.06.07., hétfő [16:16]

NO VAGY KET NAPIG NEM MUKODOTT A TEKNIKA NEM TUDTAM BEUGORNI EGY FELCENTIRE DE AMUGY LATOM MAGIKNAL NAGY A MILICISTAK TEVEKENYSEGE , ALLAMELLENES SZEREKET FOGLALTAK LE IPARI" MENNYISEGBE"Lakat a száján!!!! NO DE SE BAJ ATTO AZ IPAR MEGY AM TOVABB MU CSAK MARADJUNK TISZTAK MINT A KISUSTI AMIT ZSIGA BA TOT A PUT ALOL !! EGESSEGUNKRE ISTEN AGGYON EROT MINYAJUNKNAK!!

(#33)   Tunde Válasz | 2010.06.07., hétfő [13:24]

Szép jó napot!

Hétvégén lakodalomban voltam,onnan hoztam egy kis nyárádmenti kisüstit maguknak is.Igyuk meg a pertut!EgészségünkreNevetés

Tudjátok-e,hogy nekünk is van Strassburg nevű városunk? pontosabban Strassburg am Mieresch,ami annyit tesz magyarul,hogy Nagyenyed.Én eddig nem tudtam,átutazóban láttam a vonatablakból,jó volt látni a háromnyelvű felíratot.

(#32)   biluxka Válasz | 2010.06.06., vasárnap [12:06]

Egeszseget  Zsigaba joforma bodega hojzon egy sert hudeget ha lehet.A bicskamrol csak annyit ,hogy vegyek el met magamtol nem adom.na e jo hideg vala koszonom Azt a lapitot meg a fejibe huzom vajegy csobannak{rendornek }Na egeszseget s penct

(#31)   palcika válasza ZsigaBa (#28) üzenetére Válasz | 2010.06.04., péntek [15:59]

Volna egy csoportkép a drágaságokról, igaz hogy más ismert személy is van rajta, de nem tudom sehogy sem feltölteni ide a lapitóra!

(#29)   csodaszarvas válasza ZsigaBa (#26) üzenetére Válasz | 2010.06.03., csütörtök [18:39]
Hát a kezem az szaparábban jár(tájszólásomat használva),vagy talán a fejem ,vagy az eszem ,vagy a seggem...vagy a "szájam"?milyen rimelően hangzik,az utobbit kivéve ...de azt hagyjuk az "aktívan dolgozó nőkre"parasztasszanynak az nem való...inkább a kapa ,az ásó a kezébe,mégha rántás kavarás közbön ,bébé szól!
 (#28)   ZsigaBa válasza palcika (#27) üzenetére Válasz | 2010.06.03., csütörtök [15:40]
A bészolgáltatás csak akkó' került szóba, mikor eluralkodott itt a rémület, hogy vajegy fehér-köpenyesnek álcázott fehér-gallérú politikus jő ide inkognitóba.
Nade nem gyütt, s így a bicsakot mindenki visszakapta.
A lapítóval a zötlet jó, fel van karolva! Várok javaslatokat, hogy kik legyenek a "kezdő" politikusok.
 (#27)   palcika Válasz | 2010.06.03., csütörtök [14:57]
Régebbecske voltam itt, s látom hogy a bicskákot es bé kell szolgáltatni a pultos Zsiga bának. Arra gondoltam , hogy kéne egy nagy lapitót felszerelni a falra, s oda minden betérö belé vághatná a bicskáját, vagy messziröl dobhatná mint a dárccosok, söt lehetne felragasztani egy két politikus, haragos képit es, mindjárt feldobná a korcsomát!
 (#26)   ZsigaBa válasza csodaszarvas (#25) üzenetére Válasz | 2010.06.03., csütörtök [12:23]
Kapjon'sze be egy kupicával a konty alá, s már es serénykedhet tovább legfennebb szaporábban jár majd a...a.... a keze
 (#25)   csodaszarvas válasza ZsigaBa (#24) üzenetére Válasz | 2010.06.03., csütörtök [12:07]
Bíz ám,a csodaszarvas űzve talált ide az emberi gyarlóság,rosszindulat és butaság által...No,de ne ezen morfondírozzunk...majd közben lesznek egyebek!A "wellcome-drink-et"ugyan megisszuk,de majd estvefelé?mert jódolgú paraszasszonyként ki kell teremteni az asztalra valót is..

Találatok: (44)    1-20 21-40 41-44
Sorrend: Növekvő | Csökkenő

Álomesküvő Csíkszeredában

01:12 [2012.04.22.] Megtekintések száma15297

Leestek a partikamionról

18:34 [2012.05.11.] Megtekintések száma7669

Balesetezett az államtitkár

21:50 [2012.05.18.] Megtekintések száma6647

Nő lesz Hargita megye prefektusa

19:53 [2012.05.11.] Megtekintések száma6225

Számon kérik Borboly Csabát

16:35 [2012.05.02.] Megtekintések száma5370