Székelyhon.ro
2012. május 21., hétfő; Ma Konstantin napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Iwiw oldal Google +1 oldal

Társadalmi szervezetek

Hogyan ítéljük meg a civil és politikai szervezeteket, mit tudunk róluk?
Üzenetek
Találatok: (21)    1-20 21-21
Sorrend: Növekvő | Csökkenő

(#21)   phoenix9876 válasza Magor (#20) üzenetére Válasz | 2010.07.03., szombat [14:49]

Keves adatot kozoltem, mert nem szandekozom leirni reszletesen mindent. Feltehetoleg az RMDSZ-hez is fogunk fordulni, de egyenlore az eddigi intezkedeseink eredmenyeit varjuk (ami nincs leirva reszletesen itt)

(#20)   Magor válasza phoenix9876 (#19) üzenetére Válasz | 2010.06.21., hétfő [10:37]

Igazán nehéz ilyen kevés adat ismeretébe véleményt mondani, következtetéseket levonni.

Valószínű, hogy a sértés, sértegetés, Btk 205.-ik szakasz (Insulta, art. 205 Codul penal) és a fenyegetés, Btk 193.-ik szakasza (ameninţare, art 193 C.pen) valósúl meg. Ismétlem valószínű. Ehhez részletesebben kellene ismerni a tényeket. Van- iktatószáma a rendőrséghez benyújtott panaszáról/panaszairól?

Mindenképpen azt javasolom, hogy a lakhelyén fordúljon szakemberhez (kérheti az RMDSZ segítségét is), akinek részletesen elő tudja adni a problémáját. Túlságosan kevés az amit itt közre adott és egy ilyen fórum sem alkalmas megfelelő tanácsadásra. Addig is olvasgassa ezeket:

http://www.dsclex.ro/coduri/cprpenspec.htm a büntető eljárási könyv (279, 283, 284, 285 szakaszok)

http://www.anp-just.ro/interna/Codul%20Penal.pdf a büntető törvénykönyv

Sajnálom, hogy csak ennyiben lehetek a segítségére.

(#19)   phoenix9876 Válasz | 2010.06.20., vasárnap [15:56]

Uj regisztralo vagyok a honlapon. Szeretnek mindenkivel megosztani valamit. Problemam van a szomszedokkal, es a rendorseg nem tesz semmit, csak halogatnak. Talan korruptak. Eddig nem tortent erdembeli valtozas. Egy videot teszek kozze, mely a kotekedesek egyike a szamtalan kozul. A videon szereplo illeto es egesz csaladja zaklatnak immar sok-sok eve. Csupa ganej banda....nemzetkozi prostitualt, tobb bortontoltelek, tolvajok, es a helyi rendorseggel is valamilyen kapcsolatban allnak.

http://www.youtube.com/watch?v=ZIUVFzmrR5E

Ime a video. Nem tudom mit lehetne tenni, hogy vege legyen mar ennek.

(#18)   Magor válasza Aszi (#17) üzenetére Válasz | 2010.04.26., hétfő [17:06]
Így van, pontosan tudom, hogy miről van szó. Én is a szélsőségekkel kapcsolatban fejtettem ki a véleményemet (engedelmével), még akkor is ha szó szerint nem emlegettem sem a Jobbikot, sem a Magyar Gardát.
Csupán azt próbáltam ecsetelni, hogy a „szerző ügyvéd” úr (és az ő nyomán maga is) rossz szögből vizsgálja a dolgokat. Mindenféle csúsztatásokkal, filozofálgatásokkal, álokokkal akarja megmagyarázni a szélsőséges szervezetek ily mértékű előretörését. Majdhogynem a szélsőségeket okolja a szélsőségek létével. Teljesen hamis fejtegetés.

Szélsőségek mindig is voltak és mindig is lesznek. Ez ellen nincs mit tenni, s ez talán nem is baj. A szélsőségek (jobb oldali, bal oldali egyaránt) olyanok, mint az útszéli szegély (bordura). A minősítésükbe is benne van: SZÉLSŐSÉGEK. Léteznek, és egyben jelzik is, hogy a kettő között van az út járható része.
A baj akkor kezdődik, amikor a szélsőségek el kezdenek dagadni. Egy megfontolt kormány számára ez jelzés értékű, vagyis jelzi, hogy a dolgok rossz irányba fordultak. Egy megfontolt kormányt ez a dolgok jó irányba való korrigálására sarkall. Viszont, egy demagóg magyarországi liberál-bolsevik kormánynak ez nem jelent semmit. Nincs ideje vele foglalkozni. Minden idejét a közvagyon, a közpénzek, elsíbolása, a hatalomközeli oligarchák kiszolgálása foglalja le. Ha esetleg észre is veszi könnyelműen úgy gondolja, hogy majd demagógiával ezt is le fogja tudni rendezni. Erre enged következtetni az mszp-szdsz politikusainak nyilatkozatai, parlamenti interpellációi stb. a pártközeli agitátorok okfejtései (mint ez a Népszabadságos cikk is). Hát ez most a mellékelt ábra alapján nem jött be nekik.
És ez irányú fejtegetésemet próbáltam röviden egy kérdéssel is alátámasztani, amin jó lett volna elgondolkozni. Na de úgy látom, ezt vagy nem vette észre, vagy még nem találta meg a félreértésére, félremagyarázására a megfelelő lehetőséget.

Valahogy az az érzésem, hogy maga az írásaimat olvasva nem megérteni akarja, hanem bármi áron félreérteni. Ez érződik ki abból a roppant izzadságszagból, ami árad a válaszaiból.
 (#17)   Aszi válasza Magor (#16) üzenetére Válasz | 2010.04.25., vasárnap [21:23]
Azt hittem a Magyar Gardáról és a hozzá hasonló szélsőséges szervezetekről beszelünk.

Azt hogy mi okozta a válságot sokat lehetne róla beszélni amibe én most nem igazén mennék bele csak annyit jegyeznék meg, hogy a válság nagyon sok országot érintet uh. a probléma sokkal mélyebb és összetettebb mint ahogy te ezt ecsetelted.
Javaslom ha e témában folytatni akarod a vitát akkor nyiss egy új topicot, a cikkel kapcsolatosan pedig hadd szorítkozzunk arra amit a szerző a szélsőséges nézetek elterjedésének okairól irt, mert azt te sem tagadhatod, hogy ezen a téren semmikép sem beszélt félre, mi több ezen cikk épp ezen probléma kifejtéseként született.
 (#16)   Magor válasza Aszi (#15) üzenetére Válasz | 2010.04.24., szombat [14:21]
Ha már egy ennyire tárgyilagos, kiegyensúlyozott hírújságot kapott, mint ez a „Népszabadságonline”, nem lett volna egyszerűbb, ha egyenesen Lenin összes műveiből próbált volna idézni????

Se hely se mód nincs arra, hogy ok-okozati összefüggésekbe bonyolódjam, csupán egyetlen vérlázító aljas hazugságra térek ki. Népszabadságtól mi egyebet lehet várni?. Még akkor is ha „a szerző ügyvéd”??
Ime az első és egyben legaljasabb csúsztatás: „…ami ráadásul minket egy permanens válsághelyzetben ért el.” Vagyis ez a „permanens válsághelyzet” mintha csak úgy spontánul létezett volna, mintha ez nem a liberál-bolsevik bagázs 8 éven át tartó rablógazdálkodásának lenne a hozadéka. Mintha ennek egy részt nem a mérhetetlen lopások (pl: BKV botrány és mások), más részt a rendelkezésre álló források esztelen, gazdaságtalan felhasználása (pl: az 1872 méter hosszú Kőröshegyi völgyhíd, vagy az M6-os alagútjai stb.) lennének az okai. Mi értelme egy olyan lapos országba, mint Magyarország völgyhidakat, alagutakat építeni?. (az állami számvevőszék és mások is keményen kritizálták)
Lengyelországot például miért NEM érte a „világban dúló gazdasági válság” „permanens válsághelyzetben”???
Ezt a kérdést bezzeg nem teszi fel senki sem, a „szerző ügyvéd” úr sem.
 (#15)   Aszi Válasz | 2010.04.21., szerda [11:40]
"A világban gazdasági válság dúl, ami ráadásul minket egy permanens válsághelyzetben ért el. Ez jelentősen megnövelte a szegénységet, a létbizonytalanságot. Ilyenkor könnyű a felelősöket "megtalálni". A létező jelenségek általánosításával, a többségtől elütő megjelenésű és viselkedésű csoportok megnevezésével fel lehet fűteni az elszegényedő, egyre elkeseredettebb rétegek indulatait.

És ettől már csak egy kis lépés eljutni az ellenük történő szervezett, "civil" fellépés igenléséig. Társadalmi igénnyé formálható a szélsőséges indulatok által táplált gyűlölet is."

http://www.nol.hu/velemeny/20090812-szebb_jovot_
 (#14)   Virtus Válasz | 2010.02.25., csütörtök [07:31]
Az EMNT együttműködő partnerei:
http://www.hhrf.org/emnt/egyuttmukodes.htm

Szégyen és gyalázat! Pfuj! Egyik a románokkal fekszik össze.
A másik azokkal akik meg akadályozták a kettős állampolgárságot.
 (#13)   Virtus Válasz | 2010.02.25., csütörtök [07:01]
Hamarosan egy másik szervezetre, talán többre is sor kerül részemről, de most a nyakamra szakadt egy valag munka.
Valamiből fizetni kell többek között az internet számlát is így kissé lelassulok a közeljövőben.
Bárki bedobhat egy másik szervezetet amire kíváncsi!
 (#12)   Virtus válasza Egyasokbol (#11) üzenetére Válasz | 2010.02.25., csütörtök [06:57]
Mivel, mint társadalmi szervezetet betiltották, így próbálhatják megkerülni a törvényt.
Attól még a társadalom alkotja és abból toboroznak.
Ezen a szervezeten kívül még vannak mások is, azokat is ki lehet beszélni, sőt ki is kell, mert azokról sem sokat tudunk.
 (#11)   Egyasokbol Válasz | 2010.02.25., csütörtök [00:03]
Itt valami még nem stimmel:

A téma címe: Társadalmi szervezetek, melyet csak1asokkbol nyitott a Magyar Gárdával kapcsolatban.

Rendben ...

A Magyar Gárda honlapján lévő Alapító nyilatkozatban ez áll: "A Mozgalom nem minősül társadalmi szervezetnek."

Szóval a témára még gyúrni kell vazze ...
 (#10)   Virtus válasza Gcsopi (#9) üzenetére Válasz | 2010.02.23., kedd [20:44]
Így van!
Az árpádsávos zászót talán mát Álmos fejedelem 819-895, de Árpád nagyfejedelem 850-907 (anyjuk Ugek Emese) biztosan használta. Rákoczi fejedelmet a szabadságharc miatt említettem hátha valaki olvas a sorok között.
A horogkerezt egyes megítélések szerint akár 4000 éves is lehet. És mindig pozitív jelentéssel bírt.
 (#9)   Gcsopi válasza Virtus (#7) üzenetére Válasz | 2010.02.23., kedd [20:30]
Szinte jo de egy kicsit kiegeszitenem a dolgokat. Az Arpad savos zaszlot, ha jol emlekszem dedianyom tanitasara meg az 1200 evekben mar hasznaltak bizonyitottan. Szerintem mar M.o.-on is komoly nyomtatott irodalom van ami vele foglalkozik. Nezz esetleg utana, megeri.
Ami a horogkeresztet illeti...nos nevezzuk a "szep" neven, svasztikanak. Ugy emlekszem mintha anno a tortenelem oran magyaraztak volna. Eredete homalyos(ha jol emlekszem), mar az oskorban bizonyitottan resze volt a muveszetnek. Hasznaltak hinduk,etruszkok, gorogok; sot kulombozo indian motivumokban is fellelheto neha diszkent, neha vallasi szimbolumkent. Majd voltak a keltak, a hettitak.Ok is hasznaltak. Sokan nem hiszik el, de a Trojat feltaro tudosok bizony meglepodtek amikor ott is talaltak svasztikaval diszitett dolgokat. Nem elhanyagolhato az sem, hogy a kinai, indiai kulturaban most is jelentos szerepe van. Hitler egy copyrightot nem fizeto alak volt?
 (#8)   Egyasokbol Válasz | 2010.02.23., kedd [20:25]
Nos, nekem személy szerint semmi bajom a szimbólumokkal, használja mindenki amelyiket akarja.
 (#7)   Virtus válasza Aszi (#5) üzenetére Válasz | 2010.02.23., kedd [19:56]
Elsarkított megfogalmazás. Kíváncsi voltam ki szól érte.
Ezek szerint mégsem náci.

Az árpádsávos zászlóval van elbutítva a nép. Én személy szerint 2006-ig nem is találkoztam soha ezzel.
Az árpádsávos zászlót(Rákoczi fejedelem ezzel vonult csatába a Habsburgok ellen) egy kis ideig egy ideológia használta amivel ma könnyen félre lehet magyarázni.
A lényeg nem az, hogy (mondjuk) aki lengeti mit gondol felőle, hanem az, hogy akik ezt látják mit gondolnak. Ők pedig, legyenek bármilyen érzelműek is, azt fogják gondolni, hogy az a zászlólóbáló, az biza szélsőjobbos szellemiségű.
A horogkereszt már a németek előtt létezett és mindig pozitív jelentéssel bírt. Mégis mit gondolsz róla?
Mély hallgatás övezi, hogy a múlt század harmincas éveiben a "horogkereszt” mint szimbólum megjelent az Amerikai Egyesült Államokban zászlón, repülőn, katonai egység jelzéseként, és a Szovjetunióban a rubelen és katonai rangjelzésként. Csak azután maradt abba, hogy Hitler használni kezdte.
Tehát, az árpádsávos zászlót, azért tartják nyilas jelképnek, mert a nyilas időszakban használatos volt. Utána meg az agymosás.

Arról tudsz, hogy a magyarországi zsidók(legföbbképpen politikusok) a turulmadarat náci jelképnek nyilvánították és a budapestit le akarják szedetni?

Az Árpád sávos zászló 4 piros csík és 4 fehér csík,míg a nyilas zászló 5 piros és 4 fehér csík.
A piros csíkok jelentése 1 a nemzettartó paraszt, 2 a nemzetépítő munkás, 3 a nemzetvezető értelmiség, 4 a nemzetmegtartó nő-gyermek-ifjúság, 5 a nemzetvédő fegyveres erők.

Végezetül:
A "gyűlölet" több annál, mint amennyit egy firkálmányból érzékelhetünk, ez egy tartósan fennálló érzelmi állapot, és feltételez egy szorosabb, mélyebb ismeretet a másik iránt.
 (#6)   Egyasokbol Válasz | 2010.02.23., kedd [19:25]
"...Akiknek ebből elég azok mind fasiszták vagy nácik?..."

Nos itt a baj a Gárdával!
Sajnos a kérdésre - részemről - igen a válasz
Eddig csak azt hallottam a Gárda pártolóktól, hogy meg kell védeni a rendes, becsületes magyar embereket a cigányoktól és a zsidóktól.

Kérdés: miért nem hallani soha, hogy a rendes, becsületes magyar embereket meg kell védeni:
- gazember magyar emberektől (vagy lehet, hogy ezek is zsidók és/vagy cigányok? - akkor az derül, ki. hogy a magyar faj makulátlan),
- a Magyarországon komoly alvilágot kialakító ázsiai emberektől,
- a rengetek rablást elkövető ex-Szovjetunióból származó emberektől
- stb.?

Nos ezért van az, hogy a Gárdát fasisztának és náci beállítottságúnak tekintik az emberek.
 (#5)   Aszi válasza Virtus (#3) üzenetére Válasz | 2010.02.23., kedd [18:28]
A nyilas jelképek alatt mit értesz?
 (#4)   Virtus Válasz | 2010.02.23., kedd [18:21]
Valahová mindig is tartozni akartam, aktívan részt venni a generációm végeláthatatlan teendőinek, megoldását célzó kezdeményezésekben. Tíz éve nem láttam esélyt arra, hogy valaha is vágyakozásaim beteljesülhetnek.
Kezd felszállni a füst és szépen alakulgatnak ilyen-olyan szervezetek, de őszintén szólva még nem látom a helyem egyiknél sem. Célt mégis állítottam amit még egyszer nem tudok leírni mert az idő számomra is értékes, az autonómia fórumban olvashattok róla.
Maradt a kultúra és a keresgetés, aztán lassan de biztosan elszáll az idő és már csak szemlélhetem(szemlélhetjük) hogyan és merre változik körülöttünk a világ aztán.....
 (#3)   Virtus válasza Aszi (#2) üzenetére Válasz | 2010.02.23., kedd [18:05]
Ezt tudtommal nem is tagadják. Eskütétel és miegymás is tartozik a beavatás vagy beléptetés folyamatához.
Éppen a félkatonai alakulatforma és a nyilas jelképek amikkel nem értek egyet!
Ezét nem álltam közéjük.
Viszont akármit is mondunk, törekvésük a nemzeti összetartásra nem elítélendő. Kár hogy egyebekért elítéltetik magukat.
Ama rövid útra egy más hozzászólásomban én is felhívtam a figyelmet, arról nem beszélve, hogy gyűlölködésre nem buzdítok, inkább az összefogást szajkózom.
És arra is felhívtam a figyelmet, hogy Erdélyben ezt nem így kell csinálni, nem kell felébreszteni a román nacionalizmust.
 (#2)   Aszi Válasz | 2010.02.23., kedd [15:05]
Gyűlölni valakit nemzeti (vagy faji, szexuális stb.) hovatartozása miatt MINDENHOL bűn, még Székelyföldön is. És ha ott a románok kevesen vannak, annál nagyobb bűn, mert így gyűlölni kockázatmentes.
Ez a gyűlölet az első lépés azon a meglepően rövid úton, amelynek a másik végén nagyon szomorú dolgok vannak, az emberiség szégyene. Hadd ne részletezzem.
Én magam azt tartom szomorúnak, hogy itt, Erdélyben, olyan nemzetként amely megtapasztalta és ma is folyamatosan tapasztalja a gyűlöletet, nem tudjuk ezt határozottan elutasítani. Azt, hogy nem ismerjük fel igazi ellenségünket, a gyűlölködést. Csak a “másik” gyűlöletével van bajunk, a magunkét megtűrjük, vagy éppen támogatjuk.
Végül már csak egy dolgot tisztáznék (elnézést, nagyon szomorú ez a téma nem akarok sokat rágódni rajta…):
Adott egy szervezet, amely önmagát gárdának nevezi, szakaszokra oszlik, parancsnokai vannak, legényei “parancsra várnak”, a parancsok jönnek “hátra arc” meg hasonló stílusban, egyenruhát viselnek stb.
Ha valaki be akarja mesélni nektek, hogy egy ilyen alakulat nem félkatonai, azt bátran röhögjétek szembe, megérdemli.

Találatok: (21)    1-20 21-21
Sorrend: Növekvő | Csökkenő

Álomesküvő Csíkszeredában

01:12 [2012.04.22.] Megtekintések száma15297

Leestek a partikamionról

18:34 [2012.05.11.] Megtekintések száma7669

Balesetezett az államtitkár

21:50 [2012.05.18.] Megtekintések száma6644

Nő lesz Hargita megye prefektusa

19:53 [2012.05.11.] Megtekintések száma6225

Számon kérik Borboly Csabát

16:35 [2012.05.02.] Megtekintések száma5370