Székelyhon.ro
2012. május 21., hétfő; Ma Konstantin napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Iwiw oldal Google +1 oldal

Lesz-e területi autónomia Székelyföldön?

Üzenetek
Találatok: (324)    1-20 21-40 41-60 61-80 81-100 101-120 121-140 141-160 Következő »
Sorrend: Növekvő | Csökkenő

(#324)   Aszi Válasz | 2011.08.19., péntek [10:17]

Kedves Szekely Emil baratom valoszinuleg nem fog egyeterteni a velemenyemmel de jomagam megis mindenkit arra biztatok valja majd magat magyarnak a nepszavazason es ne szekelynek!

Hogy miert dontottem igy???Velemenyem itt olvashatjatok

Magyar-e a székely?

http://terrasiculorum.wordpress.com/2011/08/18/magyar-e-a-szekely/

(#323)   Aszi Válasz | 2011.08.01., hétfő [16:46]

Terjed a matricás kampány Felvidéken – Ez lenne a követendő példa Erdélyben is?

http://siculorum.wordpress.com/2011/08/01/terjed-a-matricas-kampany-felvideken/

(#322)   Aszi Válasz | 2011.07.15., péntek [20:56]

Gyalazat: Lecserelik a roman zaszlokat Budapesten:

http://siculorum.wordpress.com/2011/07/15/gyalazat-lecserelik-a-%E2%80%9Eroman%E2%80%9D-zaszlokat-budapesten/

(#321)   thomaskungsson Válasz | 2011.07.03., vasárnap [08:34]

Tiszteletem mindenkinek!Nyaralásom során kaptam eme oldal nevét egy székely barátomtol,aki azt mondta ide linkeljem be a következö álláshirdetést hátha olvassa egy-két jo székely szakember

http://www.expressz.hu/allas-munka/allasajanlat/hirdetes-26546465/

köszönöm szépen

Haninge Hantverkare

(#320)   Aszi Válasz | 2011.06.10., péntek [13:50]

Ajánlanám a figyelmetekbe fórumozó társunk Székely  Emil blogját is:

www.szekelyemil.blog.hu

(#319)   Aszi Válasz | 2011.06.10., péntek [13:46]

Valentin Stan a nem létező székelyekről:

http://maghiaromania.wordpress.com/2011/06/10/valentin-stan-secui_tinutul_secuiesc_autonomie/

ÉRDEMES MEGNÉZNI!!!

(#318)   Endrics Válasz | 2011.04.17., vasárnap [13:40]

"Képviselőség, szenátorság, miniszteri tárca, busásan fizetett sarzsi és közben a koalíciók ellenére 20 éve nincs még autonómiája sem az erdélyi magyarságnak pedig az a sztálinizmusban is létezett" avagy Szaniszló Ferenc az áruló RMDSZ-től indulva...

http://siculorum.hungarianforum.net/t3-lesz-e-teruleti-autonomia-szekelyfoldon#36

A videó nem a legfrissebb ám mondanivalója nagyon is aktuális!

(#317)   Siculus válasza benczi (#316) üzenetére Válasz | 2011.03.05., szombat [14:20]

Jó neked, hogy ez a legnagyobb gondod. Irigyellek, tudd meg!

U.I.

Apropó, ha tudnék se segítenék. Ilyen marhaságot?!. 

(#316)   benczi Válasz | 2011.03.05., szombat [01:34]

Nagy a küzdelem az Év fája Európában címért.

Csak pár szvazaton múlik, hogy az erdélyi Csíkszentléleki hársfa vagy a bolgár

platán lesz-e a győztes.

Ha tudsz segits!

Részletek itt:

http://voting.treeoftheyear.org/voting/tree-3/vl/hu

http://www.erdely.ma/kornyezetunk.php?id=86666&cim=az_ev_faja_europaban_nagy_a_harc_a_celegyenesben

(#315)   Siculus válasza szurkapiszka (#314) üzenetére Válasz | 2011.03.04., péntek [12:19]

Nem tudjuk, de már sejtjük, hogy „milyen profilú és nagyságú maffiának teremtjük meg azt”.

1)      erdőprofilú, (fa tolvajok, mindenféle minőségben és mennyiségben, stb.

2)      mezőprofilú. Most kezd körvonalazódni, tagosítás címen

3)      lakásprofilú. Most éppen virágzik, de nagyon.

4)      rabszolgatartó profilú. Lásd: hogy bánnak az alkalmazottal.

5)      az élet szinte minden területére profilálódott maffiáink van már. Ebből nincs hiány.

„Azt sem tudom megfogunk e tudni egyezni a húsos fazék körűl vagy egymást fejbeverdessük?”

Tuti biztos, hogy NEM! Ez egyértelmű. Ezt már most lehet nyugodtan borítékolni. Kár is volt ezt a kérdést feltenni.

„Azt sem tudom lessz e terűlet amire ráhelyezzűk az atónomiát, mert nagyon kezdtük eladni székelyfőldet a románoknak?”

Jó kérdés! Hát, nem valószínű. Sajnos, akik hatalmon voltak, semmit nem tettek a gazdaság megerősítése érdekében. Akik meg nem voltak hatalmon, azokat sem érdekli a gazdaság, most éppen Brüsszelben hőzöngtek.

Istenesen meg vagyunk áldva vezetőkkel!

„Majd el felejtem: lesznek e még fenyves erdőink, tiszta vizeink és gyönyörű tájaink akkorra?”

Igen lesznek, gyönyörű szép kopár, sziklás tájaink, és ihatatlan sárlénk. Már most alig találni olyan folyóvizet, ami iható lenne.

(#314)   szurkapiszka Válasz | 2011.03.03., csütörtök [19:49]

Tisztelt uraim, terűleti autónomia lesz, csupán idő kérdése. Azt viszont nem tudom, hogy milyem profilú és nagyságú maffiának teremtjük meg azt? Azt sem tudom megfogunk e tudni egyezni a húsos fazék körűl vagy egymást fejbeverdessük? Azt sem tudom lessz e terűlet amire ráhelyezzűk az atónomiát, mert nagyon kezdtük eladni székelyfőldet a románoknak? Nem utolsó sorban meg tudjuk e tartani autonómiánkat, mert könnyebb valamit megvalósítani mind megtartani. Majd el felejtem: lesznek e még fenyves erdőink, tiszta vizeink és gyönyörű tájaink akkorra?

(#313)   Endrics Válasz | 2011.02.19., szombat [14:18]

Egy csíkszeredai lakos népszavazást kezdeményezett azért, hogy Csíkszereda neve hivatalosan is Csíkszereda legyen. Ha az önkor- mányzat elfogadja a határozattervezetet, akkor a város lakossága nagy valószínűséggel megszavazza a névváltoztatást. Ekkor a javaslat a román parlament elé fog kerülni, ahol teljesen egyértelmű a sorsa. Ön mit gondol, jót tesz-e az akciósorozat az autonómia ügyének, vagy inkább árt?

RÉSZLETEK ITT:

http://siculorum.hungarianforum.net/f2-p-o-l-i-t-i-k-a-k-o-z-e-l-e-t

(#312)   Magor válasza Aszi (#311) üzenetére Válasz | 2010.12.25., szombat [21:34]

Én meg azt nem értem miért kötöd folyamatosan az ebet a karóhoz, olyan dolgokban amihez egyáltalán nincs miniszteri segéd lila fingod. Ráadásul akkora tetm-tók alak vagy, hogy jó egy éve (azzal a másik zsenivel) fújod a hüjeséget, de egy szakembert képtelen voltál megkérdezni, az interneten is képtelen voltál utána nézni, s végre-valahára tisztába tenni ÖN-MA-GAD előtt ezt az egész adó-storyt.

Fogd már fel végre: ha a hüjeségedet ezerszer mondod el, az akkor is csak HŰ-LYE-SÉG marad (hosszú "ű"-vel és "ly"-al). Tedd tisztába önmagadnak és ne fújd a hüjeségedet.

A krízis, nemcsak HR megyét érintette, de a székelyföld azon régiók közé tartozik, akiket a legjobban sújtott. Ha a dicső vezetőink azzal foglalkoznának amire meg lettek bízva, akkor a krízis valamivel kevésbé sújtott volna. S a legszomorúbb, hogy ez mindaddig így fog maradni, amíg hozzád hasonló prókátoraik lesznek.

(#311)   Aszi válasza Magor (#305) üzenetére Válasz | 2010.12.25., szombat [15:20]

Nem értem mit osztod az észt!Mind ketten tudjuk hogy én a profit adóra gondoltam!

(#310)   Aszi válasza Magor (#308) üzenetére Válasz | 2010.12.25., szombat [15:14]

Talan ha észlelted a válság nem csak hargita megyét érintette!

Tehát nem igazan értem hogy mire akarsz jelenleg utalni!

(#309)   Siculus Válasz | 2010.12.23., csütörtök [14:06]

"Borboly úr, mitől ijedtek meg önök? Hogy a NATURA PARK 2000 elveszi önöktől a zsíros kenyeret? Én is közbirtokossági tag vagyok, és tudja mi a véleményem erről az egészről? Elmondom. Nem lett volna szabad az erdőket az állam visszaadja a gazdáknak, mert nem ők élvezik a hasznát, hanem a vezetőség. aki összejátszik a famaffiával és óriási hasznot húz a mi tulajdonunkból, de nélkülünk. Az éves beszámolón ledarálnak egy csomó számot, amiből még ők sem értenek semmit, nemhogy a gazdák értenék... és ezzel meg van oldva, a gazdák jóváhagyják, de nem tudják, mit, ők csak szavazógépek, kézfölemelősdit játszatnak velük... Ha az állam tulajdonában maradt volna az erdő, nem így nézne ki, és a jogok után pontosan úgy kaphatnánk javadalmazást. A birtokosságoknál nem szakemberek a vezetők, csak lopásból diplomáztak... meg is van az eredménye... Summa summarum, én az erdeinket vadjainkkal együtt visszaállamosítanám, amíg még van egy szál fa a Hargitán.

Sasszem "

(Megjelent: Csíki Hírlap, dec. 23-i számában)

Az autonómia, "erdők" című fejezetéhez kivánkozik.

(#308)   Magor válasza Aszi (#304) üzenetére Válasz | 2010.12.23., csütörtök [13:33]

"...jelenlegi helyzetért a legkevésbé okolható a Hargita megyei vezetés."

Nem??? Magának el van menve a maradék esze is. Mégis ki okolható, a Bangladézsiek, az Észak-Koreaiak??? Ki(k) okolhatók??? Idegenek vezették ezt a megyét és ezt csak én nem vettem volna eddig észre???

Tudtommal a megye minden vezetője magyar.

- magyar a prefektus,

- magyar a megyei tanácselnök,

- magyar a megyei tanács mindenik tanácsosa,

- magyarok a polgármesterek, helyi tanácsosok, stb.

Van magyar parlamenti képviseletünk Bukarestbe is és Bruxellesben is. Sőt még az európai parlament alelnöke is magyar. Európai néppárt alelnöke magyar, és sorolhatnám….

Még ki kell magyar legyen ahhoz, hogy valami jó is történjen velünk???

21 év alatt a sz_rból a még nagyobb sz_rba vittek. Na, ezért nem fogok többet az életbe magyar emberre szavazni.

(#307)   Magor válasza Aszi (#300) üzenetére Válasz | 2010.12.23., csütörtök [13:16]

Én is valószínűnek látom, ha megAJÁNDÉKOZNÁNAK. Csakhogy ez nem ajándék, hanem alamizsna. Annak már, gondolom, maga sem tapsikolna ennyire.

Szövegértés, sorok közt olvasás, önérzet, önbecsűlés, emberi méltóság....ezek túl magas fogalmak magának.

(#306)   Siculus válasza Aszi (#304) üzenetére Válasz | 2010.12.22., szerda [22:46]

Aszi neked meg azt javasolom, hogy tanulj meg számolni.

Az idézett cikkben ha a számokat összeadod, akkor az jön ki, hogy HR megyében 2008-ban 49557 ember dolgozott a magánszektorban, 2009-ben 12635-el KEVESEBB, azaz 36904. Valószínü, hogy 2010-ben még ennél is KEVESEBBEN (gondolom még egy annyival). Ezenközben a megye összlakóssága változatlanul 335000 fő. Hasonlítsd össze!!!

U.I.

Ez aztán a legjobb: "Válaszható tantárgy lehet a székelység története"

Na, ebből kenjél zsíroskenyeret hüje székely!

(#305)   Magor válasza Aszi (#303) üzenetére Válasz | 2010.12.22., szerda [22:33]

Úgy mondja a közmondás, hogy nem akarásnak nyögés a vége.

Szépen felsoroltam (majdnem) minden adónemet és szépen melléírtam, hogy azt hova fizetik. De maga azokat nem vette észre. És még azt mondja, hogy "Nagyon is figyelmes voltam..."

Vannak adónemek, amik a központi költségvetésbe mennek még akkor is ha a cég Csíkba van bejelentve. Pl: ÁFA.

És vannak adónemek amik a helyi költségvetésbe mennek, még akkor is ha a cég Bukarestben van bejelentve, DE CSÍKBA VAN TELEPHELYE, a telephelyre vonatkozó adók és illetékek. Pl: épületadó, telekadó, gépkocsiadó (kivéve ha B- s rendszáma van), reklámfelületek utáni illeték, stb.

Tehát, mégegyszer megismétlem (és most már sokadszorra!!!): "....adóznak direkt Bukarestnek" Ez így ebben a formában HŰ-LYE-SÉG!! (hosszú "ű"-vel és "ly"-al)

Lefogadom, ha valahova kisbetükkel becsmpésztem volna, hogy a székelyföld egy rejtett Eldorádó, azt észrevette volna. Erre mérget merek venni!!!

Találatok: (324)    1-20 21-40 41-60 61-80 81-100 101-120 121-140 141-160 Következő »
Sorrend: Növekvő | Csökkenő

Álomesküvő Csíkszeredában

01:12 [2012.04.22.] Megtekintések száma15297

Leestek a partikamionról

18:34 [2012.05.11.] Megtekintések száma7669

Balesetezett az államtitkár

21:50 [2012.05.18.] Megtekintések száma6636

Nő lesz Hargita megye prefektusa

19:53 [2012.05.11.] Megtekintések száma6225

Számon kérik Borboly Csabát

16:35 [2012.05.02.] Megtekintések száma5370

IDŐJÁRÁS