Székelyhon.ro
2012. május 18., péntek; Ma Erik, Alexandra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Iwiw oldal Google +1 oldal

Gyógyulás Erdélyben?!

Üdvözlet az összes erdélyi Magyar honfitársamnak. Ezen topicot azért hoztam létre, hogy leírjam tapasztalataimat a romániai állapotokról, arról, hogy a kint praktizáló orvosok milyen szinten felejtették el a hippokratészi esküt, amit letettek mielőtt praktizálni kezdtek. Arról, hogy milyen szinten megy a "gyógyulás" már-már szimplán nyereségvágyból, lerombolva ezzel az orvosi hivatás alap pilléreit. Ha bárki bármilyen történetet le tud írni amivel esetleg egy honfitársának segítséget tud nyújtani, hogy a továbbiakban a megfelelő, vagy akár életmentő orvosi kezelést és ellátást megkapja az kérem tegye meg, remélem rengeteg olyan történet leíródik majd, ami esetleg valakinek reményt és erőt ad majd a gyógyuláshoz, engedelmetekkel leírnám én első kézből a tapasztalataimat. Üdv.: Haakon
Üzenetek
Találatok: (3)    1-3
Sorrend: Növekvő | Csökkenő

(#3)   Haakon válasza Siculus (#2) üzenetére Válasz | 2010.12.12., vasárnap [14:19]

Üdv. Pontosan azért nem írtam konkrét nevet, mert nem szeretnék romboló marketinget folytatni, bizonyára ott is leltünk volna megoldást, ha van egy kazal pénzünk rá. Egyébként ami végképp megbotránkoztatott, hogy Magyar származású volt az orvos.

Azért hoztam létre a topicot, hogy ha esetleg valaki hasonló történetet tud leírni, az talán tud segíteni valakinek akinek hasonló problémája van. Természetesen ha tudom én is ezt fogom tenni. Jómagam Budapesten élek, de valami oknál fogva szívügyemnek tekintem az erdélyi magyarságot, tehát ha valaki elakad kint a továbblépés tekintetében nyugodtan megkereshet.

Haakon

(#2)   Siculus válasza Haakon (#1) üzenetére Válasz | 2010.12.12., vasárnap [12:33]

Ezt sajnos, minannyian tudjuk. De úgy szoktunk tenni, mintha csak mi tudnánk, a másik nem. Nem valljuk be nehogy a másik tőlünk tudja meg. Sőt ha a másik mondja, akkor még vehemensen védjük is a "henteseket".

Azt az egy dolgot elfelejtetted megírni, hogy a vásárhelyi hentes magyar vagy román nemzetiségű volt. Kíváncsi vagyok.

Ja, és ne feleddjük, hogy a román egészségűgyet egy rommagyar vezeti. Ezt nagyn fontos tudni!

(#1)   Haakon Válasz | 2010.12.10., péntek [22:02]

Üdvözlet mindenkinek. Egy szép napon a párom édesanyját mellkasi fájdalommal és fulladásos panasszal szállították a csíkszeredai kórházba, ahol is néhány vizsgálat után kiderült, a helyzet súlyos és azonnal átszállították a marosvásárhelyi kórházba (vágóhíd). Ott közölték, mindhárom szívkoszorúér elhalt, 2 alternatíva lehetséges, katéteres értágítás, úgynevezett stent beültetés, vagy pedig a nyílt mellkasi bypass műtét. A főorvos úr volt annyira humánus és emberséges, hogy megkérdezte, egyben vagy darabokban szeretné
a párom hazavinni az édesanyja holttestét, mert a túlélésre az esély zéró azaz NULLA, mellesleg megjegyezte, ahogy végignéz rajta, nem tartja valószínűnek, hogy ki tudja fizetni a stentek darabonkénti minimum 300 eurós vételárát, tehát szeretné ha fogná és elvinné ahova akarja és levenné a felelősséget a válláról. Természetesen nem
hagytuk annyiba a dolgot és egy ismerős ajánlásán keresztül eljutottunk Dr. Vándor László szintén főorvos úrhoz (Budapest), akinek is megmutattuk a hölgy leleteit és mindösszesen annyit kérdezett, hogy mi a gond? Operálni kell, és? Meg kell operálni és ennyi. Persze a bypass nem egy vakbél műtét, de meg kell operálni. Mellesleg elmondta az álláspontját a stentes megoldásról, amit ugye M.vásárhelyen jó pénzért megcsinálnak, hogy ez nem végleges megoldás, így maradjunk a bypass mellett. Mindösszesen annyi nem fér a fejembe, hogy lehetséges az, hogy két ennyire különböző hozzáállású ember hogy töltheti be ugyanazt a poziciót?
Mit ad tovább a tisztelt főorvos úr Marosvásárhelyen a leendő kardiológusoknak? Tökéletes példa, csináljunk pénzt az emberek életéből. Nos, hangsúlyozom egy teljesen laikus ember vagyok, nem értek az orvosláshoz, de amit Marosvásárhelyen tapasztaltam az sajnos egy vicc. Aki szeretne szívbetegségéből meggyógyulni és esetleg nincs egy rakás pénze amit a főorvos úr magánklinikájába belepumpáljon, annak csak azt tudom mondani, hogy kerülje el nagy ívben a marosvásárhelyi klinika kardiológiai osztályát. Haakon

Találatok: (3)    1-3
Sorrend: Növekvő | Csökkenő

Tömeges átigazolás Parajdon

15:43 [2012.04.20.] Megtekintések száma16994

Álomesküvő Csíkszeredában

01:12 [2012.04.22.] Megtekintések száma15173

Leestek a partikamionról

18:34 [2012.05.11.] Megtekintések száma7603

Nő lesz Hargita megye prefektusa

19:53 [2012.05.11.] Megtekintések száma6156

Számon kérik Borboly Csabát

16:35 [2012.05.02.] Megtekintések száma5335