|
Üdvözlet mindenkinek. Egy szép napon a párom édesanyját mellkasi fájdalommal és fulladásos panasszal szállították a csíkszeredai kórházba, ahol is néhány vizsgálat után kiderült, a helyzet súlyos és azonnal átszállították a marosvásárhelyi kórházba (vágóhíd). Ott közölték, mindhárom szívkoszorúér elhalt, 2 alternatíva lehetséges, katéteres értágítás, úgynevezett stent beültetés, vagy pedig a nyílt mellkasi bypass műtét. A főorvos úr volt annyira humánus és emberséges, hogy megkérdezte, egyben vagy darabokban szeretné a párom hazavinni az édesanyja holttestét, mert a túlélésre az esély zéró azaz NULLA, mellesleg megjegyezte, ahogy végignéz rajta, nem tartja valószínűnek, hogy ki tudja fizetni a stentek darabonkénti minimum 300 eurós vételárát, tehát szeretné ha fogná és elvinné ahova akarja és levenné a felelősséget a válláról. Természetesen nem hagytuk annyiba a dolgot és egy ismerős ajánlásán keresztül eljutottunk Dr. Vándor László szintén főorvos úrhoz (Budapest), akinek is megmutattuk a hölgy leleteit és mindösszesen annyit kérdezett, hogy mi a gond? Operálni kell, és? Meg kell operálni és ennyi. Persze a bypass nem egy vakbél műtét, de meg kell operálni. Mellesleg elmondta az álláspontját a stentes megoldásról, amit ugye M.vásárhelyen jó pénzért megcsinálnak, hogy ez nem végleges megoldás, így maradjunk a bypass mellett. Mindösszesen annyi nem fér a fejembe, hogy lehetséges az, hogy két ennyire különböző hozzáállású ember hogy töltheti be ugyanazt a poziciót? Mit ad tovább a tisztelt főorvos úr Marosvásárhelyen a leendő kardiológusoknak? Tökéletes példa, csináljunk pénzt az emberek életéből. Nos, hangsúlyozom egy teljesen laikus ember vagyok, nem értek az orvosláshoz, de amit Marosvásárhelyen tapasztaltam az sajnos egy vicc. Aki szeretne szívbetegségéből meggyógyulni és esetleg nincs egy rakás pénze amit a főorvos úr magánklinikájába belepumpáljon, annak csak azt tudom mondani, hogy kerülje el nagy ívben a marosvásárhelyi klinika kardiológiai osztályát. Haakon
|